Lopend

Jong Gelijk

Met Jong Gelijk gaan we aan de slag met seksualiteit, gender en gelijkheid.

Lees meer
Afgerond

Ketenbeleid de Fryske Marren

Samen met een aantal keetjongeren uit de Fryske Marren hebben we twee avonden gehad om te praten over het ketenbeleid in de gemeente. Wat vinden de jongeren zelf belangrijk om terug te laten komen en wat denkt de gemeente volgens hen.

Lees meer
Afgerond

De beste keet van Dronten

Jongeren richten met hun vriendengroep een plek in die gezelligheid en een sociaal netwerk biedt. Keten hebben dan ook een belangrijke sociale functie voor de jongeren op het platteland. Om de leefbaarheid in deze gebieden te vergroten moet de functie van deze keten zo blijven en versterken. ‘De Beste Keet van Dronten’ bestrijdt samen met de jongeren drankmisbruik en onveiligheid in de keet. Hier hebben de jongeren zelf ook goede ideeën over.

Lees meer
Lopend

Grensverleggers

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar? En zou jij graag in tien weken tijd iets willen veranderen in jouw buurt of dorp? Doe dan (met een groepje) mee aan grensverleggers!

Lees meer
Afgerond

Duld geen Schuld

“Een op de vijf jongeren van 18 tot en met 24 jaar heeft een schuld” Ook op het platteland spelen schulden en financiële problemen. Plattelandsjongeren krijgen hier dan ook steeds meer mee te maken. Duld geen Schuld doorbreekt het taboe.

Lees meer
Lopend

Toneel Zonder Grenzen

Toneel zonder grenzen verbindt plattelandsjongeren met statushouders(vluchtelingen met een verblijfsvergunning). In het traject van 12 bijeenkomsten leggen statushouders contact met plattelandsjongeren door samen een toneel- of theatervoorstelling te maken.

Lees meer
Afgerond

De Beste Keet van Nederland

Keten hebben een belangrijke sociale functie voor de jongeren op het platteland. Jongeren richten hier samen met hun vriendengroep een plek in die gezelligheid en een sociaal netwerk biedt. Een keet, een burgerinitiatief dat past bij de tradities van het platteland.

Lees meer
Afgerond

Boer Bistro

Bij Boer Bistro organiseren jongeren een diner bij een jonge boer op het erf. Door heel het land worden 24 diners georganiseerd. Deelnemers krijgen trainingen van professionele koks, organisatoren en voedsel-deskundigen.

Lees meer