maart 2020 – maart 2022

Voor een nieuw project zijn wij op zoek naar deelnemers! Wij zijn op zoek naar groepen jongeren van rond de vijf á acht personen tussen 18 en 25 jaar (individuen mogen ook) die in tien weken iets willen veranderen in hun buurt of dorp. Het programma vindt plaats tussen 29 januari en 17 april 2021 en zal natuurlijk coronaproof zijn.

Grensverleggers is een Maatschappelijke Diensttijd programma voor jongeren uit het hele land die zich willen oriënteren op hun toekomst, maar tegelijkertijd ook niet stil willen zitten. Jongeren die hun buurt of dorp willen veranderen, bruggen willen bouwen en grenzen verleggen.

Grensverleggers biedt een grote kans aan de jongeren, die een persoonlijk ontwikkelingstraject krijgen aangeboden en gaan samenwerken met andere jongeren uit het hele land. Samen bepalen zij wat ze in de buurt, met de buurt en voor de buurt gaan doen. Dit betekent dat jongeren zelf mogen bepalen wat zij willen veranderen. Er staan twee trainingsweekenden gepland in Overasselt, 29-30 januari en weer op 20-21 februari, die in teken staan van ontmoeting en versterken van vaardigheden. Je komt in aanraking met jongeren vanuit diverse plekken uit het land. Dit wordt natuurlijk gratis aangeboden!

We zijn op zoek naar jongeren die jullie vereniging kunnen vertegenwoordigen en betrekken in het project. Dit ook zodat de jongeren met hun nieuwe skills een extra bijdrage bij jullie kunnen leveren. Check www.grensverleggers.online en www.instagram.com/grensverleggers voor informatie en inspiratie.

Voor wie is het programma?

Voor jongeren die nieuwe vaardigheden willen opdoen, op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, hun CV en netwerk willen uitbreiden, nieuwe richting aan hun leven willen geven of de huidige richting willen verdiepen, die op zoek zijn naar uitwisseling met jongeren uit andere werelden en graag grenzen willen verleggen in hunzelf en in hun omgeving.

Belangrijk is dat jongeren:

  • tussen de 18 en 25 jaar zijn
  • tijd hebben om aan de trainingen en lokale activiteiten mee te doen
  • een vergoeding krijgen van 250 euro + reiskosten
  • een halve tot hele dag per week zich in wil zetten in eigen omgeving
  • het leuk vinden om andere jongeren en mensen uit de omgeving te betrekken
  • het leuk vinden om samen iets te organiseren
  • open staan om te leren van verschillende perspectieven