“Een op de vijf jongeren van 18 tot en met 24 jaar heeft een schuld”
Ook op het platteland spelen schulden en financiële problemen. Plattelandsjongeren krijgen hier dan ook steeds meer mee te maken. Duld geen Schuld doorbreekt het taboe. Duld geen Schuld geeft tips & tricks om beter om te gaan met geld.

No Credit Game Over

Onder begeleiding van een gecertificeerde GameMaster van Plattelandsjongeren.nl speel je in groepjes de Serious Urban Game®’: ‘No Credit Game Over®‘. Iedere groep (van maximaal drie personen) krijgt een personage toegewezen met bijbehorende opdrachten. Gewapend met een tablet ga je in je eigen omgeving op zoek naar de juiste oplossingen voor jouw personage. De virtuele wereld en de realiteit smelten door middel van deze interactieve game samen. Spelenderwijs wordt men zich bewust van zijn of haar eigen gedrag, de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan. Na afloop van het spel worden ervaringen en uitkomsten onder begeleiding van de GameMaster met elkaar besproken.

Het vervolg

Voor jongeren die daar behoefte aan hebben, biedt Plattelandsjongeren.nl een interessant en actief vervolg op deze interactieve game. Jongeren kunnen zich bij de GameMaster aanmelden voor een lokale werkgroep. In de lokale werkgroep wordt onder begeleiding van getrainde jongerencoaches van Plattelandsjongeren.nl verder gekeken naar het onderwerp. Bijvoorbeeld: verwachtingen werk en inkomen, het beheren van geld, uitgeven van geld, kosten besparen, balans bijhouden, risico’s van lenen of hoe je nu efficiënt kunt sparen en voorbereid bent op onvoorziene gebeurtenissen. Aan de hand van de wensen en behoeften van de deelnemers wordt per lokale werkgroep bepaald wat er aan bod komt. Experts, zoals een bankmedewerker, budgetcoach of jongerenwerker, worden ingezet om hun kennis te delen en jou tot nieuwe inzichten te brengen over het onderwerp.

Door middel van dit actieve vervolgtraject wil Plattelandsjongeren.nl jongeren alle kennis, tips en tricks meegeven om hun financiële zelfredzaamheid te vergroten.