Met Boer Bistro organiseren verschillende groepen jongeren een diner bij een jonge boer op het erf. Door heel het land worden zo’n 24 diners georganiseerd. Om de deelnemers de kneepjes van het vak te leren, krijgen ze trainingen van professionele koks, organisatoren en voedsel-deskundigen.

Stichting PJS | Jongerenwerk | Boer Bistro
Boer Bistro bij Boerderij Polderzicht in Ouderkerk aan de Amstel

120 jonge, ondernemende doeners verbinden op een waardevolle manier stad en platteland met elkaar. Verhaal na verhaal. Diner na diner. Boer Bistro laat zien dat jongeren in hun eigen omgeving het verschil kunnen maken. Juist zíj hebben het talent en de ambitie om boer en burger met elkaar te verbinden en de toekomst van ons voedselsysteem te kunnen sturen. De jongeren zijn tussen de 16 en 30 jaar en doen vrijwillig mee; voor de ervaring, de kans hun CV een boost te geven en talenten te ontplooien.

*Boer Bistro vindt plaats in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Tijdens de maatschappelijke diensttijd doen jongeren iets voor een ander. Hierbij leren zij hun talenten te ontwikkelen en hun interesses te verbreden. De diensttijd is vrijwillig en start in september 2019.