Het doel van Samen aan de Slag: Plattelandsjongeren verbinden met jongeren met een chronische ziekte of aandoening. Het project ‘Samen aan de Slag’ helpt deze jongeren op sociaal vlak beter te participeren in de maatschappij en ook daadwerkelijk samen aan de slag te gaan. In gemixte groepen organiseren ze activiteiten voor andere jongeren. De jongeren leren elkaar kennen door een inspiratiespel, de zogenaamde speeddates en door middel van een vragenstorm. Daarna gaan ze ‘Samen aan de slag’. Binnen vijf bijeenkomsten worden de activiteiten bedacht, georganiseerd en uitgevoerd.

De trajecten vinden plaats op vijf verschillende locaties in Nederland: Liempde, Heerde, Ermelo, Steenbergen en Zuidlaren.

In het traject staat de eigen kracht van de jongeren centraal en dient de projectmedewerker als procesbegeleider. Door samen te werken ontwikkelen de jongeren zich niet alleen individueel, maar ook als groep. De jongeren leren niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter kennen. Deze nieuw ontwikkelde vaardigheden komen in de toekomst goed van pas. Samen staan ze sterk!

Opdrachtgever:
FNO, vanuit programma Zorg én Perspectief
Uitvoering:
Plattelandsjongeren.nl