februari 2018 t/m augustus 2020

“Een op de vijf jongeren van 18 tot en met 24 jaar heeft een schuld”

Ook op het platteland spelen schulden en financiële problemen. Plattelandsjongeren krijgen hier dan ook steeds meer mee te maken. Met Duld geen Schuld doorbreken we het taboe.

Wat ga je doen?
Onder begeleiding van een gecertificeerde GameMaster van Plattelandsjongeren.nl ga je in groepjes de Serious Urban Game®’: “No Credit Game Over® “ spelen. Iedere groep (van maximaal drie personen) krijgt een personage toegewezen met bijbehorende opdrachten. Gewapend met een tablet ga je in je eigen omgeving op zoek naar de juiste oplossingen voor jouw personage. De virtuele wereld en de realiteit smelten door middel van deze interactieve game samen. Al spelenderwijs word je je bewust van je eigen gedrag, de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan. Na afloop van het spel worden ervaringen en uitkomsten onder begeleiding van de GameMaster besproken.

Het vervolg
Voor jongeren die daar behoefte naar hebben biedt Plattelandsjongeren.nl een interessant en actief vervolg. Jongeren kunnen zich bij de GameMaster aanmelden voor een lokale werkgroep. In de lokale werkgroep ga je onder begeleiding van getrainde jongerencoaches van Plattelandsjongeren.nl je verder verdiepen in het onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan: verwachtingen werk en inkomen, het beheren van geld, uitgeven van geld, kosten besparen, balans bijhouden, risico’s van lenen, of hoe je nu efficiënt kunt sparen en voorbereid bent op onvoorziene gebeurtenissen. Aan de hand van de wensen en behoeften wordt per lokale werkgroep bepaald wat aan bod komt. Experts, zoals een bankmedewerker, budgetcoach of jongerenwerker, worden ingezet om hun kennis te delen en jou tot nieuwe inzichten te brengen over het onderwerp.

Door middel van dit actieve vervolgtraject wil Plattelandsjongeren.nl jou alle kennis, tips en tricks meegeven om je financiële zelfredzaamheid te vergroten.

Interesse of meer weten?
Mail projectmedewerker Jannyke van Ballegooijen via: Jannyke
@plattelandsjongeren.nl of bel 030-2769875.